Logo Cora van Dijk - Lifestyle

Massage

Stacks Image 175

Sportmassage

Sportmassage is dé manier om na inspanning het herstel te bevorderen, blessures te voorkomen en zo bij te dragen aan prestatieverbetering.

Heeft u spierpijn, last van vermoeide spieren, een stijve nek, een pijnlijke rug, of gevoelige benen? Een sportmassage kan dan iets voor u zijn. Een massage zorgt o.a.: voor afvoer van afvalstoffen en bespoedigt het herstel. Voor sporters kan een massage worden toegepast voor of na een training of wedstrijd. Het herstel wordt versneld, zodat u zonder spierpijn of vermoeidheid verder kunt. Ook als u geen sporter bent, ben ik u graag van dienst.
Preventie is belangrijk, veel blessureleed kunt u voorkomen.

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage ontspant de harde, gespannen en pijnlijke spieren, bestrijdt hoofdpijn, neemt stress weg en de energie neemt toe. De massage activeert de bloedcirculatie waardoor o.a. verwijding van bloedvaten plaats vindt en spieren en het zenuwstelsel worden geprikkeld. Hierdoor kan de pijn worden bestreden of zelfs weggehaald. Tijdens de massage wordt de bloedsomloop en de lymfestroom gestimuleerd. De stofwisseling en de vochthuishouding worden beïnvloed. Na de massage voelt u zich weer fris en ontspannen.

Ontspanningsmassage is geen erotische massage. Dit is soms aanleiding voor vervelende misverstanden. Daarom moet ik toch duidelijk vermelden: een erotische massage is absoluut niet mogelijk!

Voetreflexologie

Voetreflexologie is gebaseerd op de gedachte dat lichaam en geest harmonisch met elkaar verbonden zijn en een eenheid vormen. Wanneer deze eenheid uit balans is, kan voetreflexologie helpen om verstoorde harmonie te herstellen door het natuurlijke genezingsproces van het lichaam te stimuleren. Zo stelt voetreflexologie de mens in staat zichzelf te helpen, te genezen of in een betere conditie te brengen.

Door de organen, wervels, het lymfesysteem en de ledematen te behandelen via reflexpunten en -zones op de voeten, onderzoekt de voetreflexoloog waar een verstoring zit. Tijdens de behandeling zullen niet alleen fysieke, maar ook psychische en emotionele aspecten in het genezingsproces betrokken worden. Hierdoor wordt evenwicht in het hele systeem bewerkstelligd en kan de harmonie tussen lichaam en geest worden hersteld

Kinesiotaping

Medical Taping is een van oorsprong Aziatische tapemethode, die ook wel kinesiotaping/orthopedisch taping genoemd wordt. Deze methode heeft niet alleen een stabiliserende werking op gewrichten, maar stimuleert en ondersteunt tevens de spierfunctie en de bloed- en lymfecirculatie. Bovendien helpt het de druk op zenuwen en daarmee de pijnbeleving aanzienlijk te verminderen. Eind 1998 is de tape techniek in Europa geïntroduceerd. In Nederland werd dit al snel opgepikt door fysiotherapeuten, oedeemtherapeuten en sportmasseurs.

Tegenwoordig wordt dit concept toegepast in veel praktijken en ziekenhuizen. Ook wordt er in de sportwereld veel mee gewerkt bij het behandelen en voorkomen van sportblessures.
Stacks Image 158
Stacks Image 144

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer weten? Surf naar privacy.